opc_loader

Nu we geruime tijd onze houten fietskratjes verkopen, hebben we een aantal veelgestelde vragen opgesomd.

Hierbij de vragen èn antwoorden. 

- Wat is de levertijd?
Standaard kratjes proberen we binnen 5 werkdagen te versturen, wanneer je kiest voor een eigen ontwerp krijg je binnen 3 werkdagen een ontwerp. Na goedkeuring is de levertijd ook circa 5 werkdagen. (de dag van bestellen telt niet mee als werkdag)
Alle in het weekend bestelde kratten worden uiterlijk de eerst volgende vrijdag verstuurd.
- Is er bij een grote afname ook een staffelkorting (lagere prijs)?
Mail ons op info@fietskratje.com wanneer je een groter aantal kratjes wil afnemen en we kijken naar de mogelijkheden.
- Moet ik het kratje nog vernissen of lakken?
Nee, dat hoeft niet, maar kan wel. Dat zorgt er wel voor dat het langer in de originele houtkleur blijft. Maar dat vinden wij minder mooi. 
- Hoe zwaar is het kratje?
Onze kratjes zijn leverbaar in twee maten:  Classic, formaat 47 x 34 x 25, gewicht ca. 2,5 kilo of Small, 40 x 30 x 22 (lengte x breedte x hoogte), gewicht ca. 2 kilo per stuk
- Hoeveel kilo kan het kratje hebben?
Dat hangt er vanaf hoe sterk je bent, maar we adviseren niet meer dan 8 kilo mee te nemen. Dagelijks gebruik met bijvoorbeeld een zware boekentas in combinatie met een hobbelige weg kan leiden tot het losraken van plankjes.
- Past het kratje op elke drager?
Op vrijwel alle standaard voordragers passen ze, maar er zijn ook klanten die 'm gemonteerd hebben op achterdrager of scooter
- Kan ik mijn kratje retour sturen als deze niet bevalt?
Nee. Wij maken onze kratten 'on demand' speciaal voor jou. Wanneer we deze retour nemen kunnen we deze natuurlijk niet aan iemand anders verkopen.
- Verkleurt het kratje?
Ja! Na verloop van tijd en het Hollandse klimaat — regen, wind, zout, zon — wordt het niet beprinte hout eerst donkerder en dan grijs. De kleur van de geprinte delen — de inkt — blijft een flink aantal jaren gegarandeerd mooi.
- Is het kratje waterbestendig?
Ja, behoorlijk. Maar door invloeden van weer en wind kan het, ondanks degelijke montage met lijm en krammen, nodig zijn een plankje met een schroefje vast te zetten. 
- Is het kratje makkelijk te monteren?
Bij ieder bestelling worden tie-raps meegeleverd voor montage aan een bagagerek